Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Kordis Nikos


Απώλεια
Απόχρωση
Λεπτομέρεια
Υπαινιγμός 

Μελίσσι 23/8/2024
Κάτω από τη λεμονιά
Θρηνούμε τη απώλεια
Ενός γενναίου Κορδή 
Και τιμούμε την δράση 
ενός δημοκράτη από πηγή.. 

Βούλα:

<<Μελίσσι, γλυκό μου Μελίσσι..  Απώλειες ανθρώπων της καρδιάς μας, της γενιάς μας, του χωριού μας..
Αποχαιρετισμός Για τον Νίκο Κορδή:
Ελπίζαμε ότι θα τα καταφέρεις και τούτη τη φορά Αγαπημένε μας Νίκο.
Ακούσαμε ότι ήταν δύσκολα..
Το είχες πει κ εσύ..
Κ όμως έλεγα μέσα μου: Ο Νίκος θα γυρίσει..
Τώρα έχεις ταξιδέψει στο Σύμπαν, εκεί στ' αστέρια, στη λεωφόρο των αστεριών όπου άνθρωποι του δικού σου Ήθους γίνονται άστρα πραγματικά που δείχνουν κ φωτίζουν τον δρόμο της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς, της ανεκτικότητας, της καλοσύνης, της υπομονής, της αλληλεγγύης, του λόγου και έργου, της αγωνιστικότητας..
Όλα αυτά τα ωραία που χαρακτηρίζουν τον πραγματικό άνθρωπο, τα είχες κατακτήσει!
Στην οικογένειά σου, ένας δοτικός, τρυφερός μπαμπάς κ παππούς! Στο επάγγελμά σου ένας αγωνιζόμενος δικηγόρος κοντά σε όλους που σε είχαν ανάγκη! Στην κοινωνία δραστήριο κ μαχόμενο άτομο για το δίκιο κ μια ζωή αξιοπρεπή για όλους!
Υπηρέτησες τα ιδανικά της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τέλους με τρόπο ανθρωπιστικό κερδίζοντας τον σεβασμό και την αγάπη όλων! ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ!
(Γκιολή- Χαριτίδη Βούλα, η συμπατριώτισσά σου)>>


Σχόλιο δικό μου για το Νίκο.

Ένας Κορδής απόγονος της γενιάς των Ανδρείων και των Αναγνωστών (*) έγραψε μια ωραία ανθρώπινη βαθειά δημοκρατική ιστορία που τιμά το τόπο μας τους ανθρώπους, τους συγγενείς το Μελίσσι. Η Βούλα Γκιολή με εκφράζει απόλυτα και δεν μπορώ παρά να κρατήσω το κείμενο της βαθειά μέσα μου. Με το Νίκο είχα τη τύχης να συνομιλώ τελευταία.. Συγκίνηση βαθειά νιώθω και ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. (*) Αναγνώστες λέγανε στην επανάσταση όσους γνώριζαν ανάγνωση και γραφή. Ένας από αυτούς ήταν και ο Αναγνώστης Κορδής ο οποίος σήκωσε πρώτος την σημαία της παλιγγενεσίας στις 27/3/1821 στην Αγία Λαύρα δίπλα στον Παλαιών Πατρών Γερμανό (σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες)

Tags:
https://roumeliotisxristos.blogspot.com/2022/01/1821.html?m=1

https://www.facebook.com/share/p/GamCkDxrSGuDQkT3/












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου