Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Flo, Argolida, Péloponnèse, Attica, Grèce, διακοπές, vacances, evia, Athènes, visites, culture, autre


Ένα φανταστικό ταξίδι στην Ελλάδα. Από πού να ξεκινήσουμε; Ας πούμε από την Πελοπόννησο δηλαδή την Αργολίδα και ειδικότερα το Ναύπλιο. Έχετε δει ωραίες εικόνες υποθέτω από την πόλη αυτή. Ήρθε η ώρα να την επισκεφτείτε και να την αγγίξετε. Φοβάστε μήπως την ερωτευτείτε; και μείνετε για πάντα; Όχι όχι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος υπάρχουν και άλλες ωραίες πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Άλλωστε η Ωραία Ελένη και ο Πάρις της Μυθολογίας δεν έμειναν εκεί έφυγαν για την Τροία!

Η Αργολίδα διαθέτει βαριά κληρονομιά με δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, Μυκήνες, Άργος, Νεμέα, Τύρινθα, Τύρινθα ιστορία, αρχαιολογικά μουσεία, (Νεμέα, Μυκηνών, Άργους, Ναυπλίου) όμορφες ακρογιαλιές, κάμπους με πορτοκαλιές, πεύκα πάνω στη θάλασσα που κάνουν παρέα στις γοργόνες! Επίσης διαθέτει το μεγαλύτερο και ισχυρότερο φρούριο το Παλαμήδι, ενετικής κατασκευής, της νοτιοανατολικής Ευρώπης που οι αγωνιστές κάτοικοι αντιστάθηκαν και νίκησαν τους Τούρκους στην επανάσταση κατά των Οθωμανών του 1821.

 

Η πόλις Ναύπλιο είναι τοποθετημένη στη ξηρά με ερωτικό τρόπο. Ακριβώς μέσα στη "μασχάλη" ενός νησιού με τρία πόδια και ένα χέρι σαν αγκαλιά. Το νησί λέγεται Πελοπόννησος. Η ιστορία του χάνεται μέσα στους αιώνες. Το Ναύπλιο είναι η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1828.  Το Ναύπλιο διαθέτει λοιπόν ωραία μυθολογία, ιστορία, ταβέρνες μπιστρό, Café, ξενοδοχεία, rbnb δωμάτια, παραδοσιακούς φούρνους, μοντέρνα ζαχαροπλαστεία με θέα λιμάνι, πολύ πλούσια λαϊκή αγορά, τουριστικά καταστήματα, λιμάνι με ιστιοφόρα, μουσείο κομπολογιού, Μουσείο λαϊκής τέχνης, αρχαιολογικό μουσείο. Επίσης city bus tour. Στο καταπράσινο κάμπο είναι σπαρμένα γραφικά χωριουδάκια όπου θα βρείτε χωρικούς και κατοίκους να πίνουν αμέριμνοι καφέ και να συζητάνε τα προβλήματα τους με εξαιρετικό χιούμορ.  Το Ναύπλιο είναι επίσης ο υπό αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός των κατοίκων της Αθήνας όλες τις εποχές. Εδώ θα συναντήσετε και πολλούς Ευρωπαίους επισκέπτες Γάλλους, Γερμανούς, Άγγλους, Ολλανδούς. Πολλοί από αυτούς μένουν μόνιμα στη πόλη ή σε ιδιόκτητα σπίτια εκτός αυτής. Το Ναύπλιο απέχει 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Η πόλη Ναύπλιον και το "Ρεχάτι του Κατσίγκρ Αγά" είναι αφετηρία κοντινών εκδρομών (de0à20km) για μπάνιο και οδικών εκδρομών γνωριμίας με την Πελοπόννησο. Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες : Για μπάνιο μπορείτε να πηγαίνετε σε μια διαφορετική κάθε μέρα παραλία πρωί η απόγευμα. Αποφύγετε το μεσημέρι για λόγους συνωστισμού ή πολύ ζέστης. Φαγητό μεσημέρι σε παραλιακή ταβέρνα ή casse-croûte. Φαγητό για βράδυ στο Ναύπλιο ή σε ταβέρνα γειτονικού χωριού πχ Πυργιώτικα ή φαγητό στην αυλή της βίλας. Η φιλοσοφία της πρώτης βδομάδας είναι γνωριμία με το περιβάλλον, χαλάρωση, ύπνος, καλό φαγητό, βόλτα στο χωριό και τη γειτονική πόλη. Από τις ιδέες κάνετε επιλογή ό,τι σας αρέσει.

Οι πιο καλές παραλίες είναι: Αρβανιτιά, Καραθώνα, Τολό, Καστράκι, Παραλία Πλάκας Δρέπανο, Βιβάρι, Κοντήλι, Κάντια, Ίρια. Στο Κοντήλι αξίζει να πάτε 2 και 3 φορές. Κατά τη διάρκεια του επταήμερου μπορείτε να δώσετε έμφαση στη χαλάρωση στo village με petit déjeuner a la maison ou au café du village, barbecue maison, rencontre avec famille ou amies, sortie a Nafplio manger et boire, sortie culturelle a Epidaure ou Petite Epidaure, rando a Kastraki ou Midea, visites des chapelles, visites de sites archéologiques et Mycenae, Nemea, Corinth, Loutraki ville balnéaire (de0à80km). Δεν αποκλείονται εκπλήξεις όπως spa ή άλλες. Παραλίες Ναυπλίου όπως 7-9 αδελφές. 
https://goo.gl/maps/ii4YTb2jRigZP3mF Αρβανιτιά, Καραθώνα, Τολό, Καστράκι, Παραλία Πλάκας Δρέπανο, Βιβάρι, Κοντήλι, Κάντια, Ίρια. Βλέπε χάρτη. Περιοχή Ίρια: Άγνωστο ένδοξο ανεξερεύνητο αρχαίο παρελθόν με μια κρυφή ελπίδα να ανακαλύψετε ένα αρχαίο ναυάγιο!

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας αν θέλετε βάζετε λίγα η αρκετά χιλιόμετρα παραπάνω για να γνωρίσετε εμβληματικές άλλες περιοχές και πόλεις της Πελοποννήσου. Με το αυτοκίνητο λοιπόν μπορείτε να επιλέξετε το ανατολικό κομμάτι της Πελοποννήσου ξεκινώντας από Ναύπλιο και διατρέχοντας τις φανταστικές ακρογιαλιές της ανατολικής Πελοποννήσου περνάτε από Άστρος Κυνουρίας με την υπέροχη παραλία, το Λεωνίδιο, περνάτε από τη Μονή Έλωνα, Μαλεβή, ορεινά χωριά και κατευθύνεστε προς τη Μάνη με επίσκεψη στη Μονεμβασιά (διαμονή) και την Ελαφόνησο. Συνεχίστε, περάστε από Γύθειο τα σπήλαια Δυρού στο μεσαίο πόδι, το Γερολιμένα, περάστε από Καλαμάτα, δείτε τη πόλη και τους φίλους μου και πάτε μέχρι την Πύλο. Διαμονή 1-2 νύχτες στην Καλαμάτα. Simos beach Elafonisos penisula.

Η διαδρομή Ναύπλιο Πύλος είναι εδώ: https://goo.gl/maps/QRCNw91b4ToFmHKRA (Nafplio - Pilos). Το Γύθειο είναι μια αυθεντική γήινη, παραλιακή και ιστορική πόλη. Είναι χτισμένο στην ερωτική ζεστή φωλιά του ήρεμου Λακωνικού κόλπου και λατρεύει την ωραία Ελένη που κοιμήθηκε με τον Πάρι της στο νησάκι Κρανάη πριν φύγουν για την Τροία. Από το Γύθειο είναι εύκολο και κοντά τα σπήλαια του Δυρού. Επιστροφήhttps://goo.gl/maps/MobSniEDCtYVo7Te7 (Πύλος, Μεσσήνη, Μυστράς, Τρίπολη Ναύπλιο). Φωτογραφίες Τρίπολη. Τρίπολη.

Πύλος: Η αρχόντισσα της Μεσσηνίας. Κάστρο, βιότοπος, παραλίες. Αξιοθέατα. Παλαιόκαστρο. Νιόκαστρο. Αντωνοπούλιο Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί βρισκεται το Μυκηναϊκό Ανάκτορο του Νέστορα. Απίθανη θέα προς Βοϊδοκοιλιά και του κόλπου του Ναυαρίνου. Μεθώνη κάστρο: 13ος αιώνας. Ράχες Μεσσηνίας: Χωριό από το οποίο δραστηριοποιείται ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος προμηθευτής άγριων χόρτων σε 20 εστιατόρια στην Αθήνα. Κορυφαίος τροφοσυλλέκτης στην Ελλάδα. Βοϊδοκοιλιά: Μοιάζει με ένα υδάτινο αρχαίο θέατρο. Έχει ψιλή λευκή άμμο. Είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Πελοποννήσου. Natura 2000. Πρόσβαση από μονοπάτι κάτω από το Παλαιόκαστρο, στο τέρμα της Χρυσής Ακτής η οποία ξεκινά από τη Γιάλοβα. Καλύτερα όμως θα πάτε από το Πετροχώρι.  Γιάλοβα: Είναι μια τεράστια αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά, λιμνοθάλασσα. Ο καταρράκτης Καλαμάρης απέχει 6 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Θα συναντήσετε το χωριό Σχοινόλακα και μετά το καταρράκτη. Μονοπάτι 400 μέτρα. Natura Restaurant Zoe Resort. Ψαροταβέρνες Κοχύλι και Σπιτικό. Αρχαία Μεσσήνη: Ένα υπαίθριο Μουσείο. Δείτε στο Καλαμάκι Μεσσηνίας: Ιδιωτική κατοικία μέσα στο μεσσηνιακό κόλπο. Εδώ παίζει η γεωμετρία με τα συναισθήματα. 

Εγκάρσια διαδρομή Πελοποννήσου: Διασχίστε την Πελοπόννησο οριζοντίως μέσα από βουνά, κωμοπόλεις και χωριά. Ναύπλιο, Λεβίδι, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Αρχαία Ολυμπία. Επίσκεψη αρχαιολογικού τόπου. Διαμονή Λακκόπετρα. Hotel Ionian Beach. Παραμονή 2-3 ημερών σε resort τύπου Grand Bleu.  Ναός του Επικούριου Απόλλωνα. Του 5ου αιώνα προ Χριστού. Επαρχία Φιγαλεία. https://maps.app.goo.gl/BK61zLX39uA3u2cq8 Απέχει 20 λεπτά από την Ανδρίτσαινα. https://maps.app.goo.gl/1fyJcdG16ri3TpGUA Δημητσάνα: The open-air water power museumΚαρύταινα: The Greek Toledo. https://maps.app.goo.gl/B6kE88q2hfu9D5hF7 https://maps.app.goo.gl/Fj3nky89CGk5J3wL9 Σπάρτη: Επισκεφθείτε το Μουσείο ελιάς και λαδιού. Άλλη διαδρομή μέσω Κακόβατος. Δείτε φωτογραφίες.

Καρακοχώρι Ηλείας. Μαγικός αμπελώνας. Παλιό αγρόκτημα σε μια ιστορική έπαυλη και εγκαταστάσεις 19ου αιώνα. ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ. Δρόμοι κρασιού. Τηλέφωνο 2621041601. www.mercouri.gr OLYMPIC TERRA. superfoods. Γεύση και Άρωμα από τον κ. Διονύση Σκαλτσά. Αμπελώνας Πύργου Ηλείας: Καφενείο, βαλές, τσίπουρο μεζές. Γιώργος Καραγκούνης. Νερόμυλος 200 ετών στη είσοδο του χωριού. Εκκλησία Άι Γιώργης. Αυθεντικά τοπικά προϊόντα. Εκρηκτικό μίγμα: Ηλεία, Αρχαία Ολυμπία, παραλίες, κτηνοτροφία, γεωργία, ελιές, καλαμπόκι, σταφίδα, κλαρίνα, πανηγύρια και Μίκης Θεοδωράκης. Επίσκεψη σε φούρνο του χωριού. Εκκλησία η Παναγία η Σκεπαστή. Αρχαία Ολυμπία: Ιερός τόπος. Πριν 6.000 χρόνια γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πάτρα: Αρχαιολογικό Μουσείο δείτε φωτογραφιες, Ρωμαϊκό Ωδείο. Μεσαιωνικό Κάστρο. Εκκλησία Αγίου Ανδρέα. Επιστροφή στο Ναύπλιο. Ενδεχομένως πέρασμα από Καλάβρυτα, Μέγα Σπήλαιο και σπήλαιο λιμνών με σταλακτίτες, σταλαγμίτες. Κοντινές αποδράσεις: κάστρο Μοριά στο Ρίο. Στροφιλιά. Λιμνοθάλασσα Αράξου ή Λίμνη Πάπα. Γεύσεις στη Πάτρα: Bodegas κάβα με 150 ετικέτες κρασιού. Μεζεδοπωλείο: Απτάλικο. Ηφαίστου 36, τηλ. 2614000138. Παλιά ταβέρνα, Piazza Santa Rosa: Φουτουριστικό εστιατόριο, με κοτόπουλο τσερέπα, ταψί με πήλινο καπάκι. Ναύπακτος. Πέρασμα από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Εγκαινιάσθηκε το 2004. 2.880 μέτρα μήκος. Γάλλοι κατασκευαστές. Εδώ θα δείτε τη διαδρομή μέσα από βουνά και λαγκάδια. Από Ναύπλιο Αρχαία Ολυμπία, Λακκόπετρα. https://goo.gl/maps/SstePZuqjminPzJeA

Μερικές Μέρες στην αγαπημένη Κορινθία. Στυμφαλία, Γκούρα, Στενό, Λίμνη Δόξα, Παναγιά των Βράχων, Τρίκαλα, Μελίσσι. Μελίσσι. Μελίσσι.  Ξυλόκαστρο. Παραμονή 2-3 βράδια στο ξενοδοχείο LIDO. https://goo.gl/maps/VMQNAJQDDaHk98rJ7 Στυμφαλία: Προαιρεττική THE ENVIROMENT MUSEUM OF STYMPHALIA. Αρχαία Φενεός αρχαιολογικός χώρος. Πολύ ενδιαφέρον έχει και ο Γύρος Ερμιονίδος : Μικρή Επίδαυρος, Πόρος, Ερμιόνη, Κόστα, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι, έκθεση ζωγραφικής Απόστολου Χατζιαρά και Χρήστου Ρουμελιώτη.  https://goo.gl/maps/vxqwFtnDnAf32pXW9 . Γύρος Κορινθιακού: Ισθμός Κορίνθου ΦωτογραφίεςΦωτογραφίεςΚορινθίαhttps://goo.gl/maps/yEPuqBznXNMmuzvH7 1-2-3 Μέρες στην αγαπημένη Εύβοια.
https://goo.gl/maps/e9XHh6sTsaYZMSVP9
Συνεχίζεται.. διορθώνεται.. αλλάζει..
Θήβα. Φωτογραφίες. Ελευσίνα φωτογραφίες.
Εκδρομές από Αθήνα. 6-7 εκδρομές από ξενοδοχείο με χάρτες.

Οδικοί χάρτες:
 


Κάτω: Οι 9 παραλίες για μπάνιο.


Πάνω: Η διαδρομή με τις 9 παραλίες ανατολικά του Ναυπλίου 



Κάτω: Διαδρομή από Ναύπλιο, δυτικές παραλίες Πελοποννήσου, Μονεμβασιά, Γύθειο, σπήλαια Διρού, Καλαμάτα, Πύλο.
Διαδρομή: 

 

Πάνω: Διαδρομή από Ναύπλιο, δυτικές παραλίες Πελοποννήσου, Μονεμβασιά, Γύθειο, σπήλαια Διρού, Καλαμάτα, Πύλο.
Διαδρομή: 

Κάτω: Επιστροφή Ναύπλιο από Πύλο.
 

ΠάνωΕπιστροφή Ναύπλιο από Πύλο.
 
 Κάτω: Αναχώρηση από Ναύπλιο για κάτω Αχαΐα ξενοδοχείο Ιονική Ακτή κάτω Αχαϊγιά. Διαδρομή Κεντρική Πελοποννήσου με δυνητικές επί μέρους επισκέψεις ιστορικών κομωπολεων και χωριών όπως Δημητσάνα, Ζάτουνα, Ανδρίτσαινα, Λαγκάδια κλπ


Κάτω: Από Ναύπλιο Αρχαία Ολυμπία. Λακκόπετρα. Εγκάρσια διαδρομή μέσα από βουνά και λαγκάδια


Κάτω: Σούπερ μεγάλος δυνητικός  κύκλος από Αθήνα ή Ναύπλιο, Δελφούς,  Πάτρα και Κεντρική Πελοπόννησος.


Κάτω: Δυνητική εκδρομή στην αρχαία Ολυμπία.


Κάτω
: Δυνιτική εκδρομή σε Δελφούς από Λακόπετρα απο ξενοδοχείο Ιονική Ακτή.


Κάτω: επίσκεψη σε Μυκήνες Νεμέα αρχαία Κόρινθο, Ίσθμια, μικρό αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και μεγάλο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.


Κάτω: κλασσικός οδικός αρχαιολογικός γύρος της Αττικής με λίμνη Βουλιαγμένης, ναό Ποσειδώνα στο ακρωτήριο Σούνιο. Πόλις Λαύριο με μουσείο. Θορικού πολύ αρχαίο θέατρο. Τύμβος Μαραθώνα. Ραμνούντα και Αμφιάραος.


Κάτω: Επίσκεψη στη βίλα και για μπάνιο στη θάλασσα των Αγίους Αποστόλους. Ευβοϊκός κόλπος απέναντι από το Αλιβέρι περίπου. Διαγωνίως δυτικά η Ερέτρια και η Χαλκίς.
Αγκώνα περιοχή με παραλία με βότσαλα. Η κεντρική παραλία των Αγίων Αποστόλων είναι με βότσαλα και άμμο με καταπληκτικό ορίζοντα τα βουνά της Εύβοιας.


 Κάτω: Εκδρομή σε παλιά γνώριμα μέρη..
Χαλκίς, Ερέτρια, Κάλαμος, Κύμη.

 
Κάτω: Κυκλική τοπική εκδρομή από Ναύπλιο Κόρινθο, Αλεποχώρι, Ψάθα με καταπληκτικό φαγητό σε ταβέρνα βλέπε φωτογραφίες εδώ. Επιστροφή από την παλαιά οδό Αθηνών Κορίνθου και ισθμού.



Κάτω: Ο οδικός γύρος του υδάτινου τοπίου της Κορινθιακής θάλασσας - κόλπου. Πιάνει την ιστορική πόλη Μεσολόγγι και Πάτρα τη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου.


Κάτω: οδικός χάρτης της βορειοανατολικής Πελοποννήσου με αφετηρία το Ναύπλιο και εξερεύνηση τη χερσόνησο του..


Κάτω: Χάρτης βορειοδυτικής Αττικής και Εύβοιας.

Ανωτέρω είναι χάρτης με αφετηρία την Αθήνα και αρχαιολογικούς χώρους της βορειοδυτικής Αττικής μέχρι Θήβα και Λειβαδιά. Χαλκίδα και Εύβοια.

https://athenscarrental.blogspot.com/2023/06/mani-maps.html?m=1

Μάνη σπέσιαλ χάρτες για τοπικές εκδρομές εδώ: Προαιρετική πραγματοποίηση. Βαθμός δυσκολίας 7* στα 10*


Κάτω: Χάρτης του μεσαίου ποδιού ακρωτηρίου της Πελοποννήσου.

 


Κάτω: Λίγη ιστορία για το κάστρο της Ακροκορίνθου που υπέστη 3 πολιορκίες 2821-1823 και κατόρθωσε να βγει νικητής χάρις στον στρατηγό Κολοκοτρωνη και τον Σταϊκο Σταϊκόπουλος.






Εναλλακτικό π.
 
23/8/2023:
- Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζελος. Άφιξη
- Διαμονή σε διαμέρισμα ξενοδοχείου στην Αθήνα.
- Βραδυνή έξοδο στη πόλη για κρασάκι με θέα την Ακρόπολη.
24/8/2023:
- Πρωϊνό στο ξενοδοχείο.
- Αναχώρηση για Αγίους Αποστόλους 10.30. άφιξη 11.30 welcome ouzo & mèze + παραλία μπάνιο.
- Χρίστος στη Βίλα για άφιξη + welcome πελατών ώρα 13.30-14.00
- Φαγητό στους Αγίους Αποστόλους
- Απόγευμα apéro, αναχώρηση για Άγιο Ανδριανό.
- Άφιξη στο χωριό εγκατάσταση στο σπίτι.
- Έξοδος στη πόλη Ναύπλιο για φαγητό.
- Από 25,26,27,28,29/8/2023 ξεκούραση μπάνια σε διάφορες παραλίες.
- 29/8/2023 Mardi αναχώρηση Χρ. Επιστροφή στο Ναύπλιο την ίδια μέρα. Flo Nafplio se balader + baignade Karathona.
- 30/8/2023 βίλα καθαριότητα, Χρήστος και Flo, ταξίδι από Άγιο Ανδριανό πολύ πρωί.
- Εναλλακτική ιδιωτική διαμονή 30,31/8/2023 + 1,2/9/2023 στη βίλα 3-4 μέρες με πισίνα και μπάνιο στους Αγίους Αποστόλους.
- Εκδρομή στην Εύβοια. Χρίστος και Florence. 3-4/9/2023. Ερέτρια, Κάλαμος.
- Κατά την επιστροφή από Θήβα επίσκεψη σύγχρονου ψηφιακού Μουσείου.
5/9/2023
- Εναλλακτική εκδρομή 1 ή 2 ημερών στην Αίγινα 5+6/2023 Πειραιάς Αίγινα.
6/9/2023
- Επιστροφή στην Πελοπόνησσο και εκδρομές αφετηρία Ναύπλιο με έμφαση παραλίες θάλασσα και μπάνιο. όπου αρέσει.


(*) Α πρόταση: Βλέπε χάρτη (*)


- Γύρος Πελοποννήσου: Nafplio Monemvasia Σπήλαια Διρού Καλαμάτα, Πύλος Αρχαία Ολυμπία, Ιονική Ακτή bangalows : km674/10h43, σπαστά. Διανυκτερεύσεις: δύο (2) δηλαδή 7+8/9/2023. Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ξεκούραση: 9+19+11+12/9/2023. Βλέπε χάρτη (*)


(**) Β πρόταση:


- Εναλλακτική διαδρομή: εγκάρσια ορεινή διαδρομή Πελοποννήσου. Ναύπλιο, Δημητσάνα, Αρχαία Ολυμπία, Ionian Beach Βangalows: km281/4h33 séjour. Εδώ κερδίζουμε 2 μέρες δηλαδή μέχρι 10/9/2023 εάν δεν κάνουμε το γύρο της Πελοποννήσου (*) Βλέπε χάρτη (**)


(***) Γ πρόταση:


- Κοντινές εκδρομές από Ναύπλιο ανατολικές παραλίες Πελοποννήσου για μπάνιο από Ναύπλιο μέχρι Λεωνίδιο, Μυστράς, επιστροφή Ναύπλιο. Βλέπε χάρτη (***)


(*****) Δ πρόταση:


- Κοντινή εκδρομή ανατολικά, με παραλία και μπάνιο από Ναύπλιο Πόρο, Πόρτο Χέλι, Ναύπλιο. Αρχαιότητες Επίδαυρος Τροιζήνα, Πόρος μικρό μουσείο) Βλέπε χάρτη (*****)


(******) Ε πρόταση:


- Βόρεια. Ναύπλιο Μικρή Επίδαυρος, Ισθμός Κορίνθου, Λουτράκι, Λίμνη Βουλιαγμένης Ηραίο Περαχώρας, Αρχαία Κόρινθος σύγχρονο ανακαινισμένο μουσείο. Βλέπε χάρτη (******)


Α πρόταση (*) ανάλυση: βλέπε χάρτη (*)


- Ναύπλιο Μυστράς Μονεμβασιά km217/3h6
- Μονεμβασιά Σπήλαια Διρού Καλαμάτα Πύλος: km316/2h17
- Πύλος αρχαία Ολυμπία Ionian Beach Bangalows: km203/3h22 sejour
- Ionian Beach - Melissi: km141/1h44 séjour 9-12/9/2023
- Mélissi séjour 12 - 14/9/2023
- Excursion avec mon frère Corinth montagnard
- Mélissi - Nafplio: km87/1h27 sejour 15-23/9/2023 à Nafplio.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου