Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Πώς περνάω το καιρό μου; Comment est-ce que je passe mon temps ?

Αρκετά άγχη κόπο χρόνο και πόνο για τρίτους.. τα έχω απορρίψει.. τώρα απολαμβάνω τις δικές μου ουτοπίες πριν την μεγάλη φυγή.. κάτ' αρχάς πέρασε η σύντροφος μου στον άϋλο κόσμο τον καλό.. διάβασα το τελευταίο γράμμα της Μυρσίνης Ζορμπά.. 20/4/2023 θα μπορούσε να το έχει γράψει και η Γιάννα.. 16/7/2022 εκτός τη λέξη "ανυπαρξία" γιατί αυτή δεν υπάρχει ούτε πριν ούτε μετά.. υπάρχει ένα ποιοτικό DNA που κυκλοφορεί σα τρελό.. και μεταδίδεται όπου αυτό νομίζει καλύτερα.. άρα ο/η εκλιπών/ουσα υπάρχει όσο υπάρχει ζωή.. δεν έχει σημασία που δεν τον/την βλέπουμε.. είναι τα παιδιά πίσω.. είναι αυτή η θερμή κλωστή που ενώνει όσους γνώρισαν αυτό το άτομο.. τα υπόλοιπα της ζωής μου είναι πεζά με ενδιαφέροντα δε και είναι ικανά να απορροφούν τις (κατά)πτώσεις του μυαλού στη πορεία με τις λακκούβες των "γιατί"..

Λίγο απ' όλα λοιπόν τώρα 3° χρόνο στη σύνταξη 70+ αγροτικά, μαγειρική, καλή παρέα, γεύματα προς τιμή και τέρψη των παιδιών μου και της Ιωάννας της Ροδίτισας (Ζαζόν), γραφή, εκδρομή, διαχείριση rbnb, promotion rent a car 3 φορές το χρόνο σε 300 ξενοδοχεία των Αθηνών.. posts σε blog πέρα από τα δικά μου και σε

https://ansa.gr/el/ansa-blog/ μια φορά το μήνα..

Επίσης έχω κατά νου ένα project ουτοπικό destination management για να έχω να απασχολώ το νου μου δημιουργικά..

https://roumeliotisxristos.blogspot.com/2023/03/que-dites-vous-adoptons-nous-des.html?m=1

Άλλη δραστηριότητα χωράφι κήπο, φιλοξενίες, συμβουλευτική, και με ένα φίλο του τουρισμού Θεμιστοκλή Μπουρτζινάκο έχουμε ένα συμβουλευτικό, σε θέματα οργάνωσης προώθησης κρατήσεων και περιεχομένου, site που ιδρύσαμε κατά τη διάρκεια του COVID novaidea.hospitality που κοιμάται αυτή τη στιγμή.. ok πολλά φαίνονται λίγα κάνουν αλλά είναι ικανά να μας απορροφούν από την απραξία και την ..πολυφαγία.. α ναι κάνουμε πολύ πλάκα επίσης με τα πολιτικά δρώμενα της εποχής ικανότατων πολιτικών στην κοροϊδία όπως το φαινόμενο "μητσοτακηκιεία" (που πολύ λίγα είναι τα ψωμιά του) δηλ. 1 μήνα ακόμη 21/5/2023. Αυτά τα λίγα φίλε μου σου εύχομαι καλό και ελαφρύ διάδρομο προς την σύνταξη και ανασύνταξη των δυνάμεων σου και της νιότης σου.. για την οικοδόμηση ενός κάμπου με ..μαρούλια.. χωρίς κόπο, χρόνο και έξοδα.. 🚜
















Είπα να μαγειρέψω 
Φασολάκια γιαχνί
Με μια άλλη συνταγή
Όχι πολύ διαφορετική 
Από τη κλασική μαγειρική
Και τη πότισα και κρασί..
Έβαλα πλούσιο μαϊντανό
Δυόσμο και βασιλικό
Λάδι καλό από το χωριό
Και κρεμμυδάκια κομψά
Και πράσα αιχμηρά 
Και 4 πιπέρια ινδικά
Πήρα και φωτογραφίες 
Αναμνηστικές για να 
Τρώω πολλές φορές..
Χρ. 19/4/2023 

Πράσινα φρέσκα φασολάκια γιαχνί:

Μία μέρα 1 κιλό πράσινα φρέσκα πλατιά φασολάκια αποφάσισαν να συναντηθούν με άλλα φρέσκα λαχανικά και να συνθέσουν μια μαγειρική συμφωνία. Pas mal: Κάλεσαν λοιπόν:
1/: 4 λυγερόκορμα πράσα με λαχταριστά μακρυά αιχμηρά φύλλα.
2/: 5 λεπτά φρέσκα ταπεινά κρεμμυδάκια χωρίς τα μουστάκια τους.
4/: 1 κανονικό κλασικό κρεμμύδι με τη λευκή από αμαρτίες καρδούλα του (μόνο καλό έκανε στη ζωή του) και απαλλαγμένο από τις λεπτές ποδιές εξωτερικών εμφανίσεων.
4/: 1 ματσάκι μαϊντανό το οποίο δηλώνει οικολογικό παρών σε χιλιάδες πιάτα.
5/: 1 ματσάκι παρθένο δυόσμο μεγαλωμένο με αγάπη στο κήπο της κυρίας Ρούλας. Ορμητικό γνήσιο άρωμα έτοιμο για δράση μέσα στη κατσαρόλα.
6/: 4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα διαγώνια δε κομμάτια.
7/: 4 μικρές πατάτες κατά προτίμηση Κύπρου κομμένες καρέ.
8/: 1 τέταρτο τοματίνια για φρέσκο γλυκό χυμό 
9/: 250ml Πράσινο, βιολογικό λάδι Αγίου Αδριανού.
10/: 250ml άσπρο κρασί ΑΝΘΟΙΝΟΣ
11/: μίγμα 4 πιπέρια 25-30 στρίψεις του μύλου.
12/: 1 κουταλιά σούπας ελαφρύ αλάτι.
13/: 1 κουταλιά θυμάρι από τη Ξηρόβρυση 
14/: Λίγο φον ντε κότας (κνορ)
15/: 4 μέτρια καλοξυρισμένα καρότα.
16/: 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι.
Εκτέλεση:
Τα υλικά δέχονται, ύστερα από πειστικά επιχειρήματα του "κατασκευαστή" (chef) να υποστούν κατάλληλο διαγώνιο τεμαχισμό και τα μεταπηδήσουν στο τσιριχτό λάδι της κατσαρόλας. Δεν θα ήθελα να ήμουνα στην θέση στους..
Στη συνέχεια αναμιγνύονται ερωτικά με τους χορηγούς τους (τα φασολάκια) και μεθυσμένα από τον ΑΝΘΟΙΝΟ καταλήγουν στη μέθεξη.
Ο κατασκευαστής (chef de plaque) παραλαμβάνει το αποτέλεσμα μετά από 50 λεπτά δίνοντας την ευκαιρία πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία να πιούνε τα υγρά τους. Σύνολο 1 ώρα. Γευστικά είχαμε επιτυχία, αν και με περιορισμένο αλάτι. 
Χρήστος Ρουμελιώτης
To κείμενο είναι ελαφρώς λογοπλαστικό
Προσεχώς τζατζίκι και μουσακάς.
19/4/2023

Version/traduction en francais a l' aide de google et corrigé selon les connaissances du chef, dédicace à Florence Evrard 
Haricots verts frais en sause de tomate:
Un jour 1 kilo des haricots vertes bien fraîches ont décidés de rencontrer d'autres légumes frais et de composer un accord culinaire dans une casserole. Pas mal
Alors ils ont invité:
1/ : 4 poireaux légers aux longues feuilles de pointues délicieuses.
2/ : 5 petits oignons frais sans leurs moustaches.
4/ : 1 oignon classique normal avec son cœur "blanc de péchés"(il n'a fait que du bien dans sa vie) et exempt des minces tabliers des apparences extérieures.
4/ : 1 bouquet de persil qui se déclare écologique présent dans des milliers de plats.
5/ : 1 botte de menthe vierge cultivée avec amour dans le jardin de Mme Roula. Parfum authentique prêt à l'action dans le pot.
6/ : 4 petites courgettes coupées en diagonale en morceaux.
7/ : 4 petites pommes de terre, de préférence Chypre, coupées en carrés.
8/ : 250 grammes de tomates cerises pour un jus sucré frais.
9/ : 250ml d'huile de Saint-Adrianos verte et bio.
10/: 250ml de vin blanc ANTHINOS
11/ : mélange de 4 poivres 25-30 tours de moulin.
12/ : 1 cuillère à soupe de sel léger.
13/ : 1 cuillère de thym de Xirovrysi
14/ : Un peu de fond de poulet (knor)
15/ : 4 carottes moyennes bien rasées.
16/: Thym une grande cuillère 

Mise en œuvre:

Les ingrédients acceptent, après arguments convaincants du "fabricant" (chef) d'être coupés en diagonale et transférés dans l'huile grésillante de la marmite. Je ne voudrais pas être à leur place(!)
Puis ils se mêlent amoureusement à leurs parrains (les haricots) et, ivres de vin d'ANTHINOS, finissent en methexis.
Le fabricant (chef de cuisine) reçoit le résultat après 50 minutes donnant la possibilité, toujours à basse température, aux liquides de s'evaporer. Total 1 heure. Côté goût, nous avons réussi, mais avec peu de sel.
Christos Rouméliotis
19/4/2023

Le texte est légèrement humoristique. Bientôt recettes de tzatziki et de moussaka.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου