Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Πολιτικό άρθρο, Σημαντικά πολιτικά σημεία των καιρών, politiko arthro epikerotitas


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Παρακολουθούμε τα πολιτικά γεγονότα της χώρας μας που διακρίνονται για τα πρωτοφανή αίσχη της ΝΔ. Ζούμε τα προβλήματα της κοινωνίας όπως ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κόκκινο, οι ακροατές και οι οπαδοί αναδεικνύουν και παλεύουν για τη λύση τους.

Ασφαλώς υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα τη δράση των συντρόφων αγωνιστών μέσα και έξω από τη Βουλή. 

Δηλώνουμε υποστήριξη των κινημάτων και των κινητοποιήσεων για τη λύση προβλημάτων της κοινωνίας.

Ζούμε στην επαρχία με πολλά προβλήματα και ελλείμματα συμμετοχής, πληροφορίας, συντονισμού κλπ.

Θα θέλαμε / περιμέναμε μεγαλύτερη δράση των βουλευτών του κόμματος στους τόπους δουλειάς ή συγκέντρωσης πολιτών πέρα από τις αγορές.. ΠΧ

Αγροτικά προϊόντα όπως μανταρίνια και πορτοκάλια κινδυνεύουν να μείνουν στα δένδρα απούλητα ή να πωληθούν κάτω από το κόστος τους.

Πρέπει εγκαίρως να ακουστούν οι θέσεις μας, ο προγραμματικός μας λόγος πάνω στο προβλήματα.

Τα άλλα κόμματα πχ  ΝΔ κ ΚΚΕ το κάνουν.. Εμείς; Αν δεν κινηθούμε γρήγορα και άμεσα από τα κάτω, από τις κορυφές δύσκολα θα πάρουνε εκλογές ή «κεφάλι» σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες.

Γνώμη μας είναι ότι χρειάζεται μια πιο επιθετική αντιπολίτευση με ισχυρά επιχειρήματα. Από μερικές εκπομπές του Κόκκινου δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί σε συνεντεύξεις δεξιών και μερικών εκπροσώπων μας στα πάνελ της τηλεόρασης είμαστε απελπιστικά ήπιοι και ευγενικοί ή όχι αποκαλυπτικοί

Γνώμη μας ότι πρέπει να βρεθούν πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης των δεξιών και άλλων παρουσιαστών ή βουλευτών  της δεξιάς που επισκιάζουν, καπελώνουν και εμποδίζουν την δημόσια έκφραση, το λόγο  (ως δικαίωμα) των δικών μας ανθρώπων.

Η άποψη ότι η ΝΔ έχει κάνει και θετικά πράγματα δεν ευσταθεί..  "Θετικά" η ΝΔ ως κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφίζει σαν να ψήφιζε δικούς του νόμους.. (άντε μερικούς με βαριά καρδιά). Η κυβέρνηση  μόνο κάτω από τη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της αντιπολίτευσης υποχωρεί και όχι ολοκληρωτικά.

Θα πρέπει να εφεύρουμε συνθήματα που ενώνουν κόσμο με ευρύτητα νου δημοκρατικής ευαισθησίας δικαίων συμφερόντων εθνικών στόχων στην εξωτερική πολιτική στον τουρισμό, στη γεωργία στη παιδεία..

Όπως τα χρόνια περνούν, η όσμωσης του δημοκρατικού κόσμου μέσα στη κοινωνία άρα και τα κόμματα βαθαίνει ανεξαρτήτως προοδευτικής  ιδεολογικής προέλευσης των ψηφοφόρων εξ ου και .. Προοδευτικές δυνάμεις..

Η ζύμωση των σκέψεων, των προτάσεων της αριστεράς, των αποτελεσμάτων των δράσεων από τα κοινωνικά κινήματα για διάφορα προβλήματα, από τους εργατικούς αγώνες (έστω και αυτούς τους λίγους ή τους ανεπαρκής) πρέπει να παράξει μια μεγάλη πλατφόρμα συζήτησης και εμβάθυνσης για αναζήτηση λύσης των σύγχρονων προβλημάτων.

Πχ. Ο ανταγωνισμός (πρόταση των νεοφιλελεύθερων) πχ στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ πρέπει να βελτιώνει η να ματώνει την κοινωνία;

Το άναμμα ενός λαμπτήρα για να διαβάσει το παιδί είναι δικαίωμα ή σπατάλη;  απαγορευτικό έξοδο; 

Το ρεύμα πρέπει να συνεχίσει να καίει το εισόδημα των πολιτών ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Η κατανάλωση χιλιάδων ειδών πρώτης ανάγκης (αγαθών) από τα μέλη της κοινωνίας σε μια "ελεύθερη" αγορά μπορείς να την κλείσεις σε ένα (διάτρητο) καλάθι; Αυτό δεν στέλνει την ελευθερία (της αγοράς) περίπατο; μήπως ενισχύει την ελευθερία της καταπίεσης των φτωχών από τους πλούσιους; Μήπως χρειάζεται ρύθμιση υπέρ των φτωχών αυτό λέμε.

Το καύσιμο κίνησης βενζίνη πετρέλαιο για την εργασία στην μικρή η μεγάλη βιομηχανική παραγωγή περιοχή τόπο δουλειάς, όταν λείπουν τα μαζικά μέσα μεταφοράς ΜΜΜ πχ για το Σχηματάρι, είναι έξοδο οφέλους η σπατάλης; Γιατί το καύσιμο να είναι μέσο αισχροκέρδειας μεγαλοβιομηχάνων; 

Η ΥΓΕΙΑ είναι εμπόρευμα; Μπορούμε να την αγοράσουμε; Οι πλούσιοι ΝΑΙ Οι φτωχοί ΟΧΙ και αν ΝΑΙ από πού; ας μας πει ένας εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού ή αυτής της κυβέρνησης ή της ΝΔ.  Που; στο METROPOLITAN HOSPITAL;

Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ τότε με την πρώτη αρρώστια ας προσπαθήσει κάποιος πλούσιος να κλείσει ραντεβού στο ακόμα κατ' όνομα δημόσιο νοσοκομείο.. και του ευχόμαστε καλή τύχη!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο δημόσιος θεσμός της υγείας υπάρχει ακόμα γιατί τον υπερασπίζονται οι εργαζόμενοι σε αυτόν και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (απλών και φτωχών και μεσαίων ακόμα και φρονίμων πλουσίων που αναγνωρίζουν το know how πιστών ιατρών που το υπηρετούν.

Η ΠΑΙΔΕΊΑ είναι εμπόρευμα; και προνόμιο  ολίγων;

Αξίζει καταπίεσης του λεγόμενου NOΜΟΥ & ΤΑΞΗΣ Μητσοτάκη; ή οικονομικής ενίσχυσης και εκδημοκρατισμού και διερεύνηση της έρευνας προς την κατεύθυνση της παραγωγής ωφέλιμης προστιθέμενης αξίας από τις νέες τεχνολογίες, στην έρευνα, στην προστασία του περιβάλλοντος κλπ;

Μήπως ενισχύθηκε η έρευνα και δεν το είδαμε; 

Μήπως είδαμε (δεν) ρομποκόπ στις πύλες των πανεπιστημίων να "πελεκάν" φοιτητές; (είναι καλή η βαθειά λογοκρισία που κρύβει την αλήθεια)

Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΌΣ ποιανού εισοδήματα καίει; του φτωχού ή του πλούσιου;

Να καταργηθεί η αργία της Δευτέρας του Πάσχα ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Να ξεχειλώνει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από τις 6 το πρωί και τις 32 Κυριακές του χρόνου στην Αθήνα Θεσσαλονίκη;

Τι είδους ελεύθερη αγορά είναι αυτή που υποστηρίζει η φιλελεύθερη παράταξη όταν με νόμο την καταργεί; (άλλο πράγμα την να την ρυθμίζει) η να θέλει να αυξήσει τις τιμές των φθηνών φαρμάκων για να μη θιγούν τα κέρδη των μεγαλοεξαγωγέων;

Αν η (αυθόρμητη) απάντηση για να ανωτέρω ζητήματα από ερωτώμενους πχ σε μια δημοσκόπηση έστω και 10/100, ή σε μια ανοιχτή συγκέντρωση (με παρευρισκόμενους από ευρύ πολιτικό φάσμα πολιτών) σε μια ανοιχτή διαβούλευση, η σε άλλες τοπικές (ιντερνετικές η ζωντανές σε διάφορους χώρους (*) πχ καφενείο, καφετέρια, χωράφι, βάφτιση, παιγωίδι, μικρή πλατεία, είναι: ΝΑΙ τότε όλοι ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ 

(*) Χρειάζεται ενεργοποίηση η δημιουργία "πυρήνων δημοκρατικού διαλόγου (ΠΔΔ)" σε κάθε τόπο, χωριό κοινωνικό, εμπορικό, αγροτικό, αλιευτικό, τουριστικό κλπ χώρο..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Συνέντευξη ΣΤΈΛΕΧΟΥΣ: στο Κόκκινο αποσπάσματα ρεζουμέ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις;

ΣΤΕΛΕΧΟΣ:  Στις δημοσκοπήσεις υπάρχουν προβλήματα..

1. Υπάρχει το πρόβλημα (αντα)απόκρισης, 10% απαντήσεις για 100 ερωτηθέντες. (10/100)

Υπάρχει πρόβλημα να συλλέξουμε τα ερωτηματολόγια.. προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και να συγκρίνουμε το αποτέλεσμα με τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης.. βλέπε παρακάτω.. 

2. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών αλλά δεν βγαίνει για κανένα.. και τότε προστρέχουμε για βοήθεια στην πρόθεση ψήφου που είναι ένα ποιοτικό στοιχείο.

3. Πρόθεση ψήφου κοιτάμε τα ποιοτικά στοιχεία. Υπάρχει μια (αντίθεση) ένταση στη δημοσκόπηση που βγάζει πρώτο κόμμα τη ΝΔ αλλά αντίθετα για να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πχ της ακρίβειας η δημοσκόπηση δίνει ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να την αντιμετωπίσει.. αυτό το ζήτημα πιστεύουμε θα λυθεί στις εκλογές..

Η ένταση (αντίθεση) λοιπόν σε μια δημοσκόπηση που βγάζει πρώτο κόμμα τη ΝΔ αλλά δίνει το ΣΎΡΙΖΑ να μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας των αυξήσεων, θα λυθεί στις επερχόμενες εκλογές..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Πως μετράτε την κοινή γνώμη;

ΣΤΕΛΕΧΟΣ : Κάνουμε ζωντανή δημοσκόπηση..

Δεν υπάρχει άλλη πολιτική οργάνωση αυτή τη στιγμή που να κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις. Όταν βγαίνουμε στην αγορά και συνομιλούμε με το κόσμο, με τους κοινωνικούς φορείς, κάνουμε αδιαμεσολάβητη επαφή (δημοσκόπηση) ζωντανές δημοσκοπήσεις.. Απαντά στα ζητήματα όχι μόνο με απλή κριτική αλλά δίνει βάρος στις προγραμματικές προτάσεις.. Δηλαδή λέει τι θα κάνει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση με την ακρίβεια, την ενέργεια, την φορολογία, τις αυξήσεις.

Η ένστασή μας είναι πως θα αναπτυχθεί μεγαλύτερη ένταση συντονισμός δράση πληροφόρηση από τα πάνω προς τα κάτω και θα απλωθεί άμεσα στην εκλογική μας περιφέρεια ώστε να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στις ερχόμενες εκλογές;

ΣΥΖΉΤΗΣΉ ΣΤΟ FB και 2 σχόλια:

https://www.kathimerini.gr/opinion/562248637/mi-akoyomenoi-kai-aoratoi/

"Όντως μη ακουόμενοι αόρατοι από ένα ακροατήριο που όπως επισημαίνεται από τον αρθρογράφο δεικτικά αλλά και με εμφανή παράπονο για το  «οι υποκλοπές δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες» . Σωστή νομίζω η παρατήρηση και ίσως να είναι αυτό και το πιο σημαντικό σε όλη αυτή την ιστορία . Φυσικά ο κ. Παντελής Μπουκάλας μας δίνει την δημοσιογραφική πλευρά και περιμένει νομίζω να δώσουμε εμείς την απάντηση στο γιατί δεν ενδιαφέρει τον κόσμο ένα τέτοιο πράγμα που αφορά την δημοκρατία του που αγγίζει την ελευθερία και το δικαίωμα του απορρήτου των συνομιλιών του και των προσωπικών του θεμάτων . Δεν ξέρω αν η αδιαφορία αυτή οφείλεται στο ότι ο κόσμος αδυνατεί να εννοήσει τα όσα γίνονται γύρω του η λόγοι οικονομικής επιβίωσης δεν του αφήνουν περιθώρια για σκέψεις περί δημοκρατίας και απορρήτου της επικοινωνίας του . Και όλα αυτά μάλιστα όταν πολλοί από τους εκλεγμένους του στην Βουλή έχουν μετατραπεί σε επαγγελματίες οπαδικούς χειροκροτητές που συντηρούν μια κυβέρνηση που αναλώνεται στον ναρκισσισμό της και στις παιδαριώδεις ατάκες και ευφυολογήματα!"

 ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ τι είναι;

Πρόκειται για παρακολούθηση ατομικών ανήθικων και κυρίως παράνομων (πλην εθνικών λόγων) οικονομικών ή πολιτικών κινήσεων ή προθέσεων προσπορισμού δημόσιων περιουσιακών στοιχείων. Ταυτόχρονα παρατηρείται συνωστισμός ενδιαφερομένων (μνηστήρων) για κομμάτια από την πίτα πράγμα δύσκολο γιατί ένα πολύ μεγάλο ψάρι (φάλαινα ή καρχαρίας) συνήθως επίορκων κρατικών λειτουργών πχ Τζοχ/λος 8 δις, παραφυλλά να αρπάξει και να καταβροχθίσει όλη την πίτα πχ 15 δις. Αντικειμενικά οι πολίτες είναι έξω από το παιχνίδι γιατί οι δυνατότητες των κεραιών τους δεν "πιάνουν" το θέμα πιεζόμενοι από οικονομικά προβλήματα, χρόνο και έλλειψης ενημέρωσης. Αυτό φροντίζουν να το υπερτονίζουν οι προπαγανδιστικές δημοσκοπήσεις που σκεπάζουν προσωρινά τις όποιες φωνές αλήθειας και δημοκρατίας. Εδώ συνυπάρχουν δύο μορφές αφέλειας η καλή και η κακή. Η καλή είναι των πολιτών και δεν πειράζει παρά μόνο τους ίδιους. Η κακή είναι των καρχαριών που βλάπτει την καλή των πολιτών. Η καλή σύντομα ξυπνά και εκδικείται και διαλύει δημοκρατικά την οικονομικά εγκληματική αφέλεια των μεγάλων ψαριών που θεωρούν διαρκή την κυριαρχία τους. Το παιχνίδι της πραγματικής δημοκρατίας ποτέ κανένας ποτέ δεν θα μπορέσει απόλυτα να το ελέγξει και νοθεύσει. Μέχρι τότε εμείς οι αφελείς πολίτες πρέπει να αγωνιζόμαστε με υπομονή επιμονή και ενωμένοι με μια φωνή πχ 143/156 μέχρι να γίνει η αγουρίδα μέλι ή το αδύνατο δημοκρατικά  δυνατό πχ άνω κάτω Αμερική. Ο νοών νοήτω. Χρ.Ρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου