Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ουκρανία, Αριστοφάνης, ατέλειωτη κωμωδία.. Η δίκη του αιώνα.. Ukrania, Aristofanis


ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ : SOS ΟΥΡΑΝΙΑ 
Συγνώμη ξέχασα το κάπα
ΠΟΥΤΙΝΩΦ
ΖΕΛΕΣΚΗΣ
ΜΠΑΙΝΤΕΝΑΚΗΣ
AMERIPLANOS
ΟΛΙΣΤΙΚΑΚΗΣ
ΣΟΛΤΖΟΣ
ΜΑΚΡΟΝΗΣ
ΤΖΩΝΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
ΥΠΗΡΕΤΕΣ
ΘΕΡΙΣΤΕΣ
ΓΕΩΡΓΟΣ
ΚΟΡΗ ΘΕΡΙΣΤΗ
ΕΡΜΗΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ
ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ΧΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ
ΧΡΗΣΜΟΛΟΓΟΣ
ΔΡΕΠΑΝΟΥΡΓΟΣ
ΟΠΛΟΠΩΛΗΣ
 
 

ΥΠΗ: Αριστοφάνη ξύπνα! Σήκω! γίνεται πόλεμος κανονιές ακούγονται έξω από το αχούρι μας, πόλεμος; φτου, ποιός μαλάκας βαράει στο ψαχνό, τι του φταίξανε τα γαϊδουράκια μας και οι μπαλίτσες τάχυρα μας; θα τα διαλύσει όλα.
ΑΡΙ: Ωχ μωρέ άσε με να κοιμηθώ αρκετά κουράστηκα με τα γραψίματά μου τόσα χρόνια ! Τι στο διάολο γιατί δεν με αφήνουν ήσυχο οι μαλάκες!  πάλι αυτοί οι Άμεριπλάνοι είναι με τις κανονιές τους, ποιόν φοβερίζουν; την πένα μου; Ρε δεν πάνε στο διάβολο θα με βάλουν πάλιν σε μπελαδογραψίματα και δεν έχω ετοιμοπόλεμο το υλικό μου και τα πρόσωπα του έργου. Τι όχι δεν είναι οι Αμεριπλάνοι αυτή τη φορά ποιός; ο Φούουουουτιν; και βαράει την αδελφή του την Ουρανία; Τρομερό! Φέρτε μου γρήγορα υλικό να γράψω!
ΥΠΗ: Έννοια σου αφέντη μου εμείς εδώ είμαστε, να εδώ τα κιτάπια σου ανοιχτά, ρίξε μια ματιά στο έργο σου ΕΙΡΗΝΗ, ή θες να στη παίξουμε τάκα τάκα, εδώ και τώρα; να φωνάξω αμέσως και τους άλλους;
ΑΡΙ: Όχι όχι τεμπέληδες μου, τι μου τσαμπουνάτε; μασημένη τροφή θέλετε να μηρυκάσω; Μπρός ξεκινάτε δουλειά, με πιάσανε τα αντιπολεμικά μου, παρακολουθώ την αντιπαράθεση υπερδυνάμεων από καιρό, αλλά δεν φανταζόμουνα να ξεσπάσει τέτοιο κακό!
ΥΠΗ: Καλώς στηρίξου απάνω μας αφέντη μου. Θα βρούμε μπόλικο άυλο και υλικό, ανθρώπους να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις κάτι καλό, αρκεί να κρατήσει αρκετά ο πόλεμος και να μην είναι μούφα!. Να βγάλουμε και μείς κάτι από καμιά παράπλευρη διαφήμιση.
ΑΡΙ: Βρε δεν πάτε στο διάβολο πολεμόχαροι, βοηθοί μου είστε εσείς ή λαμόγια που βλέπουν τον πόλεμο ευκαιρία; Είπαμε να γράψω ένα έργο, να καταδικάσω εκ νέου τον πόλεμο, τους υποκινητές, τους υποκριτές,τους  συμφεροντολόγους και όλους τους κουφιολόγους που βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν ποικιλοτρόπως.
ΥΠΗ: Καλά αφεντικό μη βαράς ένα αστείο είπαμε, δώσε κανά ευρώ αύξηση στο μηνιάτικο και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.
ΑΡΙ: Καλά θα το σκεφτώ άλλωστε ο κόκκινος Μάης πλησιάζει. Το αχούρι γεμάτο κοπριά είναι, φτάνει και περισσεύει για τα περιβόλια, θα σας δώσω το δικαίωμα να εμπορευτείτε ένας μέρος και να πάρετε ποσοστά.
ΥΠΗ: Πόσα τοις %;
ΑΡΙ: Καλά καλά μην ανησυχείτε, δεν είμαι μπαταξής. Θα σας φερθώ μπέσα, αρκεί να προωθήσετε σωστά τα αχουρόσκατα.

ΧΟΡ: Κύριοι! η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και σεις φλυαρείτε! Η Ουρανία αδειάζει! Ο Πούτιν αφινιάζει! Βαράει στο ψαχνό! Πολιορκεί πόλεις! Μάνες με παιδιά παίρνουν το νόμο της προσφυγιάς στα χέρια τους και την κάνουν προς τη προσφυγόπληκτη Δύση μπας και σωθούν ! Γέροι και ασθενείς μπαίνουν στα καταφύγια. Άνδρες φτιάχνουν οδοφράγματα και ταμπούρια στις πόλεις και τα χωριά. Αντιστέκονται. Γυναίκες ράβουν ρούχα στολές και παραλλαγές για τους στρατιώτες και τα όπλα, Τα πολεμικά εργοστάσια δουλεύουν νυχθημερόν! 4 βάρδιες, να ανταποκριθούν στις ανάγκες του πολέμου. Ο Βασιλιάς μας ντύθηκε με τη στολή του πολέμου και πολεμάει με λέξεις και εμείς δεν ξέρουμε από που και πως. (Δεν) Τον ακούμε συχνά να κάνει ακατάληπτες εκκλήσεις. Ποτέ, για να είμαστε καθαροί, δεν τον καταλαβαίναμε αλλά εν πάσει περιπτώσει.. Ο Byby ως Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του, δεν θέλει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο λέει. Ο Μακρύς και ο Κοντός και αυτοί ευθυνόφοβοι αδιαφορούν. Δεν θέλησαν να αναλάβουν το βάρος ενός βέτο στην εγκατάσταση Νατοϊκών πυραύλων στην Ουρανία σε κάποια στιγμή που τους έβαλε θέμα ο τρελός. Και το κακό έγινε, ο τρελός ξέχασε να πάρει τα χάπια του και αμόλησε την πολεμική τρέλα! Πολλοί άλλοι ηγετίνοι το παίζουν κανίς. Παρ' όλα αυτά μερικοί ευρωπαίοι στέλνουν όπλα στην Ουρανία λαδάκι ή νεράκι στη φωτιά δεν ξέρω. Ο Σουλταγάν θού και κύριε τα έργα σου Ειρηνοποιός! Εμπρός λοιπόν ειρηνόφιλοι κάντε κάτι.

ΧΟΡΟΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝ
Μπρος λοιπόν οδοφράγματα  
με λέξεις φτιάχτε
Στις πόλεις στις συνοικίες 
στις επαρχίες σιάξτε
Το πόλεμο στο δικαστήριο 
ευθύς καταδικάστε
Και τους πολεμοτρόφους με μανταλάκια 
στα σύρματα κρεμάστε

Στο δικαστήριο ευθύς τα high ονόματα 
πρώτα να καλέστε
Όσο υψηλά και αν ίστανται μην φοβηθείτε 
να τους χέστε
Και δικαστές βαριά ονόματα 
στην έδρα τοποθετήστε
Και την δίκην του αιώνα ευθύς 
με ουροβροχή αρχίστε

Λέξεις λέξεις δυνατές φέρτε 
και στο κεφάλι τους τρελούς βαράτε
με όπλα τόνους, αμυντικούς, 
αντιαρματικούς, αντιαεροπορικούς
με θάρρος και συντακτικό καμουφλάζ 
και μπόλικο αποσμητικό
γιατί στο κόσμο σκορπιέται αίμα 
προπαγάνδα και πολύ αχουροσκατό..

ΥΠΗ: Ευθύς αφέντη μας το καθήκον το ειρηνικό εκτελούμε και συναγερμό παντού ηχούμε. Καλούμε αγγελιοφόρους, προπαγανδιστές, ταχυδρόμους, λογογράφους,  δημοσιογράφους, ποιητές, σκηνοθέτες, , ηθοποιούς, κωμικούς, σεναριογράφους, πολιτικούς, δικηγόρους, δικαστές, ηχολήπτες, καλλιτέχνες, φωτογράφους, γραφίστες, ζωγράφους, τεχνικούς και όλους της τέχνης της εικονοπλεχτικής και της σχολιοπλαστικής σε έκτακτη σύσκεψη εδώ να συγκεντρωθούμε και εις σώμα να συγκροτηθούμε ώστε με ψηφοφορία να επιλέξουμε τους δικαστές της δίκης του αιώνα το συντομότερο δυνατόν. Ισχυρή γραμματεία επίσης θα ορίσουμε και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα θα λειτουργήσουμε ώστε να καταγραφούν όλες οι απόψεις και οι θέσεις των δημόσιων κατηγόρων και της πολιτικής αγωγής. Θα προβλέψουμε και catering και μια τσιπουροκατάσταση ενδιάμεσα γιατί η διαδικασία προβλέπουμε να τραβήξει αρκετά.

ΑΡΙ: Βλέπω σαΐνια μου το πιάσατε το θέμα ακόμα και τη σύγχρονη τεχνολογία. Έτσι με ανοιχτή ακρόαση θα μπορέσουν  να την παρακολουθήσουν και οι θεοί προπαντός ο Δίας. Επίσης θέλω να καλέστε να την παρακολουθήσουν και αντιπροσωπείες όλων των Διεθνών Οργανισμών προπαντός ΔΟΕ και ΟΗΕ και ΔΟΥ και ΔΕΠΕ. Μην ξεχάσετε και να καλέστε και επιτροπές καλλιτεχνών, αγροτών, επιστημόνων, ιατρών, φτωχών, εργατών, συνδικαλιστών, σωματείων, ομοφυλικών, Me Too, εμπόρων, υπαλλήλων, επιχειρηματιών κλπ ώστε να γίνουν μάρτυρες των αποφάσεων της Δίκης του Αιώνα. 'Οσο για μένα θα αντλήσω άφθονο υλικό από τα πεπραγμένα. Αμοληθείτε. Μέχρι τότε πάω για κανένα τσιπουρομεζεδάκι.
Συνεχίζεται.. 24/5/2022 καθώς ο πόλεμος αθώους δολοφονεί... ευτυχώς που ο Μπαντενάκης δεν καθυστέρησε πολύ στην Αμερική τον Ολιστικάκη και η πατρίδα δεν κινδυνεύει! Θα τους καλέσω στη δίκη μαρτυριάριδες..

Ukraine
Perdants et gagnants
Guerre militaire perdue par les attaquants.
Guerre politique perdue par les attaquants.
Guerre d' opinion publique gagnée par la communauté internationale
Guerre intracapitaliste égale à la follie
Guerre entre l ouest et de l' est inutile
Guerre entre l ouest et de l' est gagnantes les industries de guerre ouest et est sud et nord
Guerre militaire pas gagnée encore par la justice internationale et la diplomatie
Guerre humanitaire gagnée par des solidarités nationaux
Guerre de propagande reste à gagner
Sécurité des câbles de communication translantlatiques sous menace..
Sécurité internationale sous menace militaire.
La pauvreté internationale perdue
L'avenir écologique ou la sécurité eco est menacée de la manque de la logique.
Guerre militaire contre la paix seules les peuples perdues.
Paroles ecrites
Capitain Matsakis

Σίγουρα χρειαζόμαστε ένα γνήσιο μίγμα διεθνούς πληροφόρησης χωρίς μίσος ρατσισμό και υποκρισία
Σίγουρα χρειαζόμαστε μια γνήσια και έντιμη ανεξάρτητη διεθνή επικοινωνία
Σίγουρα χρειαζόμαστε ένα γνήσιο δημιουργικό ανταγωνισμό ειρηνικών και όχι πολεμικών βιομηχανιών
Σίγουρα χρειαζόμαστε μια φιλειρηνική ουδετερότητα και διπλωματική δραστηριότητα με ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά κόντρα σε ψυχροπολεμικά σχέδια απ' όπου και να προέρχονται.
Xr.R.2/3/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου