Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο Οκτώβρης της πόλης

Ο Οκτώβρης της πόλης...

Τον περιμέναμε με αγωνία..
Ευχόμαστε να είναι βολικός για όλους και στον καθένα να επιτρέψει το καλλίτερο γιαυτόν.
Ο Οκτώβρης βέβαια από μόνος του δεν θα δώσει λύσεις σε κανένα. Ίσως ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί μέσα στις συνθήκες που θελητά ή αθέλητα διαμορφώθηκαν τι θα κάνει. Σίγουρα πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις..
Ο Οκτώβρης είναι ακόμα στην αρχή και δεν μπορούμε να τον προβλέψουμε. Θα πρέπει λογικά να επανέλθουμε και να κάνουμε απολογισμό. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μας. Τα μηνύματά του και τις μέρες του χρειαζόμαστε..

Τι μπορεί να μας πεί;

Χαρείτε τις ηλιόλουστες μέρες μου! σαν αυτή τη σημερινή. Βγείτε παραλία ιδιωτικά ή και οργανωμένα για πιο οικονομικά. Οργανώστε μια εκδρομή κατά μήκος της παραλίας. Η σε κάποιο γειτονικό βουναλάκι από αυτά που "περιέχουν" (περιβάλουν) την Αθήνα και τα προάστιά της.
Όλο και κάποιο όμορφο πάρκο ενυπάρχει στην Αθήνα. Οργανώστε ένα πρωτοποριακό θεματικό pick nick (οικολογία, ιστορία, αρχαιολογία) σε ένα από τα πανέμορφα παρτέρια του, προβλέψτε το, ενημερώστε την δημοτική αρχή, απαιτείστε την φροντίδα που δικαιούμ(σ)αστε γιατί πληρώνουμε-πληρώνετε γιαυτό και αν ακόμη αυτό δεν γίνει πάρτε πρωτοβουλίες..
Σίγουρα έχετε και άλλες ιδέες για όλα τα γούστα. Έξοδο με καλλιτεχνικό περιεχόμενο, απλό γαστριμαργικό παραδοσιακό ή μη, αξιοποιήστε επετείους γάμων, γενέθλια, εθνικές επετείους ή ό,τι άλλο σας ταιριάζει.. Χαράξτε μόνοι σας διαδρομές (μικρές πεζοπορίες) σε ενοποιημένους ή μη αρχαιολογικούς χώρους, καταλήξτε σε ένα μικρό καφενεδάκι ή ουζερί για ένα ουζάκι, οργανώστε ένα μικρό event θεατρικό, λογοτεχνικό, μουσικό ή άλλο.. σήμερα τα μέσα διατίθενται και μπορεί αυτό να γίνει με οικονομικό και σατυρικό τρόπο και το απαιτούν οι καιροί..
Ψάξαμε και βρήκαμε αρκετές παροιμίες για τον Οκτώβρη και σχεδόν όλες αναφέρονται στον Οκτώβρη της εξοχής και των αγρών.. μιας άλλης εποχής..

Ας καλοπιάσουμε λοιπόν τον Οκτώβρη και ας του πούμε παραποιώντας λίγο τις αγροτικές παροιμίες..

Οκτώβρης ήπιος βροχερός
Οκτώβρης high τουριστικός..
Οκτώβρη με τον Αι-Δημητράκη
Μην ξεχνάς της πόλης τον κοσμάκη
θέλει ακόμα ένα μικρό καλοκαιράκι..
Οκτώβρη Οκτώβρη καλέ μου μήνα
Πες μου που θα βρω λίγο χρήμα..
γιατί τέτοια φοροεπιδρομή.. (φοροεπιβολή) (φοροεπιβουλή) (φοροκαταστολή)
δεν μούτυχε σε προηγούμενη ζωή..

Ρητά που μας αρέσουν :
Τα δάκρυα της γης κρατούν τα χαμόγελά της ανθισμένα (Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ)
Land's tears keep its smiles blooming!
Τα λόγια μου Σε μένα Ποτέ δεν τελειώνουν.. (haiku) (Αμπας Κιαροστάμι)
My words to myself never seem quite finished..
H "Μαριώ" η Φαληριώτισα σας εύχεται καλό μήνα

Δείτε τις φωτογραφίες στο παρακάτω link:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου