Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Ο Περίπατος..

 Ο περίπατος

 Της ζωής μου ο περίπατος ξεκίνησε το 1953 από ένα μπαλκονάκι με θέα το Κορινθιακό.
Η θέση του σπιτιού, ο λεμονόκαμπος, η θάλασσα, τα βουνά της Ρούμελης απέναντι από το χωριό Μελίσσι αλλά και οι πλαγιές των βουνών της Κορινθίας με τις σταφίδες τους, είναι φαίνεται τα πρώτα ερεθίσματα που άρχισαν λίγο λίγο να συσσωρεύουν μέσα μου μια ύλη η οποία σιωπούσε για πολλά χρόνια. Σχολειά στα Δωδεκάνησα, στο εξωτερικό, θητεία στο άλλο άκρο της Ελλάδας τον Έβρο, εγκατάσταση και αγώνας για επιβίωση στην Αθήνα της δεκαετίας 80-90, δουλειές στο νοτιότερο άκρο της τουριστικής Ευρώπης την Κρήτη, και την εδαφικά ανάποδη ...αδελφή της Εύβοια και αλλού, συμπλήρωσαν ένα παζλ εντυπώσεων που ο παράγοντας συναίσθημα κάπως καθυστερημένα στα 45 ας πούμε, θέλησε να βγάλει στην επιφάνεια με αυτό το τρόπο.
Βάσω ή Βασιλική, Γιάννα ή Ιωάννα όλα ξεκίνησαν από αυτές... ας πούμε το 2000.. και στη συνέχεια δεκάδες πρόσωπα, γεγονότα, μνήμες, τοπία άρχισαν να εμφανίζονται μπροστά μου και να αυτολογοτεχνοποιούνται..
Η δυνατότητα της ψηφιοποίησης τους από το 2006 (blogs) και της αναδρομικής ημερολογιακής απεικόνισής τους (2001) ήταν μια ό,τι έπρεπε άυλη τυπογραφική λύση - μέσον που μου πρόσφερε η σύγχρονη τεχνολογία ως ανέλπιστο δώρο να μοιραστώ με αυτούς που αγαπώ και θα αγαπώ όσο ζω και άλλους αγνώστους το νάμα των σκέψεών μου, των εμπειριών και των συναισθημάτων μου από αυτό το φωτεινό περίπατο στη γη.
Θα με βρείτε στο http://roumeliotisxristos.blogspot.gr Επισκεφτείτε επίσης τα τουριστικά περιηγητικά http://roumeliotis.blogspot.de, http://negropontedream.blogspot.gr, http://novusidea.blogspot.gr, http://nestorionhotel.blogspot.gr)
Χρ.Ρουμελιώτης, 6973021194, novus.sales@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου